понедельник, 9 мая 2016 г.

Організація анімаційної студії


Анімація, як і кіно заснована на особливостях зору людини: за швидкості плівки 24 кадри на секунду ми бачимо не окремі малюнки, а суцільний рух. Мультиплікація складається із секвенції кадрів, які отримують різними засобами. Це можуть бути малюнки, що відображають послідовність дій, фотографії, на яких певний персонаж у кожному кадрі змінює на на кілька міліметрів положення тіла. Сучасні технології дали змогу вмонтувати камеру в телефон і полегшити «домашні», напівпрофесійні умови для створення студій, які ще 10 років потому були досить дорогою справою.
Розглянємо з технічної точки зору організацію анімаційної студії у школі.
По-перше, це може бути фото- або відеокамера із можливістю приєднання до комп’ютера за допомогою USB-комунікатору.
По-друге, це комп’ютер.
Третє  - програмне забезпечення для керування камерою з комп’ютера та можливістю по кадрової зйомки. Наприклад, DragonStopMotion, FramebyFrame тощо.
Четверте – програмне забезпечення для монтажу.
П’яте – штатив для закріплення камери.
Шосте – мікрофон або диктофон для запису звуку.
Сьоме – знімальний стіл. Це звичайний стіл, за яким буде розташована камера та відбуватиметься зйомка. Якщо планується зйомка пластилінової анімації, знімальне поле накривають плівкою або склом. Також зручно розмістити знімальний майданчик на двох ярусах: на нижньому зробити фон і розташувати нерухливі частини; на верхньому (на склі) – персонажі та рухливі частини.
Восьме – освітлювальні прилади – довгі неонові лампи (за розміром знімального майданчика) для рівномірного освітлення.
Такий мінімальний набір повинен містити анімаційний знімальний майданчик, щоб забезпечити роботу групи дітей до 12 осіб. 


      

Комментариев нет:

Отправить комментарий